2017-06-13

Ирена Атанасова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”, организиран за пета поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към Община Перник. Голямата награда беше лично връчена от зам.-кмета Севделина Ковачева. Тя приветства организаторите и участниците в инициативата.
„За мен е огромна чест и удоволствие да бъда част от церемонията по награждаването на учителите, които са победили в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”. Искам да споделя, че за пета поредна година този конкурс придобива все по-голяма популярност. И тази година над 200 ученици от 17 училища са гласували за своя любим учител, което е огромна чест и доказва, че вие сте техни вдъхновители. Хората, които влагате цялото си сърце и душа в тяхното познание. Пожелавам ви да продължавате да работите все така всеотдайно. Да бъдете здрави и да подготвите нашите успешни пернишки ученици, които пренасят славата на града из цялата страна и по света”, заяви пред директорите и педагозите зам.-кметът Севделина Ковачева.
Ирена Атанасова е преподавателка по български език и литература в X-то ОУ „Алеко Константинов”. Тя не скри, че е много щастлива и през сълзи каза, че децата са нейното вдъхновение. Неин подгласник стана Милена Алексиева, преподавател по български език и литература в ХVІ-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Третото място беше определено за Анелия Кирилова, преподавател по история и цивилизация в ХІ-то ОУ „Елин Пелин”.
„В тазгодишния конкурс бяха получени рекорден брой писма – 204, а номинираните учители са 117, от тях 32-ма са от ОУ „Св. Иван Рилски”. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2017 и се финансира от Община Перник, посочи водещата Йоана Йорданова – Сойка.
В края на срещата беше организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели. Късметлийката в нея се оказа Александра Александрова Дункова възпитаничката на ГПЧЕ „Симеон Радев”, която ще получи таблет от общинската управа.