За втора поредна година представители на Младежка банка Перник, която се администрира от Фондация „П.У.Л.С.” организират Дарителски кръг, който ще се проведе на 20 февруари от 18.00 ч. в Малкият салон на Общински комплекс „Дворец на културата”.
Пo време на Дарителския кръг ще бъдат представени четири проекта на обща стойност 2000,00 лв.:
“Ловци на мигове” – проект на неформална младежка група, с ръководител Емма Динева. Проектът е насочен към откриване и развиване на потенциалът на младите хора в Перник в сферата на фотографията и себеизразяването чрез обектива. Планираните дейности са: организиране на въвеждащо обучение във фотографията; организиране на “Фотографски поход”; Изложба на фотографиите с тематична музика и литературни текстове.
“Клуб за ООН” – проект на клуба за ООН, към ГПЧЕ “Симеон Радев”, с ръководител Симеон Игнатов. Проектът е насочен към развиване на отношенията на младежите към обществено значими теми, чрез целите за устойчиво развитие. Планираните дейности са: организиране на обучение за “17-те цели за устойчиво развитие на ООН”; ангажиране на младежите от обучението в провеждането на училищно базирани беседи относно 17-те цели; организиране на инициативи, които от една страна да популяризират целите сред широката общественост, от друга страна да изразяват напрактика постигането на някоя от целите, като изборът на такава ще се случи след анкетно изследване сред младежта.
Танцов спектакъл “Когато приказката оживее” – проект на хип-хоп група Switch, с ръководител Елизабет Еманоилова. Проекта има за цел да върне човешката комуникация между хората, чрез приказките и тяхната скрита сила. Планираните дейности са: реализиране на танцов спектакъл, в който да бъдат преплетени историите на значими детски приказки; книжен базар “Предай нататък”- всеки може да остави и вземе книга, като книгите които останат ще бъдат дарени на Читалища и Центрове за деца от семеен тип.
“Младежки сайт за информация и творчество” – проект на Клуб по Журналистика, с ръководител Деница Събева. Проекта има за цел да даде онлайн пространство за изява на талантите на пернишката младеж. В сайта ще се публикуват актуални теми за младежите от града, като всеки младеж ще има възможността да изпраща и свои творби – било то фотографии, поезия, картини или новини, които ще бъдат публикувани на сайта. Основната цел е да се покаже позитивната страна на града и младежите в него.
Екипът на Младежка банка – Перник твърдо е решил да помогне в осъществяването на тези идеи, защото вижда промяната и постигнатите от първия Дарителски кръг резултати, когато със събраните средства бяха реализирани четири младежки проекта.