По повод 12 август – Международния ден на младежта, Общински младежки съвет-Перник организира две страхотни инициативи, а именно Турнир по белот и Водна битка. 

 

Турнирът по белот ще се състои от 17:00 часа пред Двореца на Културата. Записването за турнира ще става предварително и на място (Форма за записване: https://docs.google.com/forms/d/1Rsw7cSd4N0DylFfVUotbCEhgk18WFurb0FYlByY4zU/edit ). За всяка спечелила двойка наградата е карти. В надпреварата ще се включат 8 предварително записани двойки, а при още желаещи ще се проведат още игри.

Битката ще бъде от 15:00 часа до 17:00 часа в Централен парк Перник. За тази инициатива Общински младежки съвет си партнира с фондация „П.У.Л.С.“ Ще има малки балони с вода разположени в пластмасови кофи и водни помпи, от където участниците ще се снабдяват с ресурси за Водната битка.“Войната“ ще е по отбори, а записването ще става на място. “В горещите дни на август месец всеки би искал да се разхлади,а точно това е целта на нас от Общински младежки съвет.” споделят младежите.