КСМП Новини http://ksmp-pernik.com Консултативен съвет по младежка политика към Община Перник Fri, 30 Sep 2022 21:24:44 +0300 60 Кметът на община Перник Станислав Владимиров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева дадоха старт на Международния ден на младежта http://ksmp-pernik.com/novini/276.html

 

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева дадоха старт на събитията по повод Международния ден на младежта в Перник. Празничният ден започна с откриване на младежка информационна точка при ГПЧЕ „Симеон Радев" и волейболен турнир.
„Откриваме събитията по повод Международния ден на младежта заедно с младите хора на Перник. Младежи, които имат потенциал и могат да се развиват в България.", каза министър Лечева. Тя добави, че 2022 г. е Европейска година на младежта и това дава възможност за фокусиране върху проблемите и предизвикателствата пред младите хора. „Заедно с общинските ръководства, държавните институции и инициативните млади хора ще дадем възможност за реализиране на идеите и развитието на връстниците им", каза още Весела Лечева.
„Искам да благодаря на всички активни младежи, които направиха така че община Перник да бъде давана за пример в развитието на младежката политика и отношение на местната власт към проблемите на младите хора", заяви кметът Станислав Владимиров. Той добави още, че със своята енергия, последователност и знания младите перничани са направили така че в Перник гласът им да се чува. „Със своите инициативи през последните години привлякохте още повече свои връстници към каузата си и това е достойно за уважение", коментира още кметът на Перник.
Събитията по повод 12-и август ще продължат от 18:00 ч. на сцената в градския парк, където всеки ще може да се запознае с работата на младежките организации. 19:00 часа ще започне „Куиз с Международен младежки център - Перник" на теми като „Кино", „Музика", „Спорт" и много други. В 20:00 часа пък ще стартира концертът на Wosh MC.

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
<![CDATA[Арт инсталация "Горски графити" в Перник]]> http://ksmp-pernik.com/novini/275.html

Едно събитие, което е част от програмата на Перник по случай 12 август - Международния ден на младежта. Не пропускайте да се отбиете при "Горски Графити"!

Проектът "Горски графити" представлява поредица от графити инсталации, обединени от темата за опазване на горското богатство на България и защита на биоразнообразието в избраните райони. Инициативата цели да обхване пет български града.

✅ София
✅ Шумен
???? Перник
???? Бургас
???? Пловдив

Очакваме ви от 11 до 14 август на ул. "Софийско шосе" в Перник, където нашият художник Тим Топалов ще рисува графита. За нас е истинско удоволствие, че проектът ни е част от разнообразните инициативите по повод 12 август - Международния ден на младежта, които ще се реализират в Перник с финансовата подкрепа на Община Перник.  

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
ММЦ - Перник организира куиз по повод Деня на Младежта http://ksmp-pernik.com/novini/274.html

 

Здравейте, приятели! ????
По повод Международния ден на младежта - 12 август, ММЦ- Перник организират първия си куиз! ????
????‍????Музика, кино, спорт, георгафия, логика и много, много други теми и модули ще ви очакват в 19:00 на Сцената в парка!
???????? Ще играем в отбори по 4 човека. Пускаме ви и линк за записване:

https://forms.gle/ejLRteuYVDtCYmAr7

Победителите ще получат много свежи награди, осигурени от ММЦ-Перник!
Много ще се радваме да се съберем и да си прекараме една свежа вечер, а след тота да останем заедно на концерта, организиран Община Перник, КСМП и Каса бира! ????

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Разнообразни активности предстоят в Перник по повод Международния ден на младежта http://ksmp-pernik.com/novini/273.html  

Международният ден на младежта - 12 август ще бъде отбелязан с разнообразни събития в града ни. Събитието, което се организира от Община Перник, съвместно с Консултативния съвет за младежка политика и Международния младежки център - Перник тази година ще се проведе на две локации - кв. Изток - в градинката при ГПЧЕ „Симеон Радев" и при Сцената в градския парк.
Празничният ден ще бъде открит в 9:30 часа на младежката инфо точка при ГПЧЕ „Симеон Радев". В 10:00 часа ще започнат волейболният турнир, организиран от ВК „Металург" и йога от Международен младежки център - Перник.
Останалите събития от програмата са:
10:00 часа, при ГПЧЕ „Симеон Радев": „Запознай се с младежките организации" с участници:
• Международен младежки център - Перник
• Младежки клуб „Да бъдем приятели" към ФондацияП.У.Л.С.
• Български младежки червен кръст - Перник
• Национален младежки форум
• Европейска младежка карта
• Общински младежки съвет Перник
18:00 часа, сцената в парка: - Откриване на Младежка инфо точка и стартиране на „Запознай се с младежките организации" с участници:
• Международен младежки център - Перник
• Младежки клуб „Да бъдем приятели" към ФондацияП.У.Л.С.
• Български младежки червен кръст - Перник
• Дирекция „Бюро по труда"
• Национален младежки форум
• Европейска младежка карта
• Европейски център за качество
• Общински младежки съвет Перник
18:15 часа: Йога практика от Международен младежки център - Перник
19:00 часа: Куиз с Международен младежки център - Перник на теми като „Кино", „Музика", „Спорт" и много други.
20:00 часа: концерт на Wosh MC

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Хелфи фест за малчугани http://ksmp-pernik.com/novini/272.html 2022-06-27

 

От 24-ти до 26-ти юни се проведе Хелфи Феста на БМЧК-Перник, на който малчуганите имаха възможността да се впуснат в приключенията на духчето, да научат повече за това как да се предпазват от различни инциденти и как да реагират, ако те се случат. Целия Фест бе изпълнен с много забавления, танци и иг

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Готови за победа http://ksmp-pernik.com/novini/271.html 2022-06-23

Подготовка по Първа долекарска помощ на отбора - участник от Vlll ОУ "Кракра Пернишки" в ХVIII Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - гр. Велико Търново 2022 г., което ще се проведе от 27 до 29 юни 2022г.

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Община Перник и Национален младежки форум подписаха меморандум за сътрудничество http://ksmp-pernik.com/novini/270.html 2022-06-22

На 22 юни 2022 г. Община Перник подписа меморандум за сътрудничество с Национален младежки форум. На срещата бяха положени не само първите стъпки за взаимната работа, но и бе обсъдена визията за младежта в града и какви са конкретните задачи, които предстоят. Кметът Станислав Владимиров и председателя на НМФ Мирослав Цеков коментираха необходимостта да се действа навреме и заедно с младите хора, когато се полагат усилия и условия за тяхното развитие, без значение дали това се случва на местно или национално ниво. Заместник-кметът Стефан Кръстев, който също присъстваше на срещата, напомни за изграждането на Младежкия център в Перник, който е единствен такъв в Югозападна България и с международен потенциал.

Гледаме със самочувствие и целеустременост към взаимните ни начинания и новите хоризонти, които се задават.

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Младежка работа от А до Я http://ksmp-pernik.com/novini/266.html 2022-06-21


Националнатамладежка среща „Младежка работа А-Я" приключи след четири дни, изпълнени с дискусии, лекции и работа в екип, от които младите хора излязоха с готов документ с препоръки към национални и местни институции, както и препоръки към младежки организации. Разработения документ коментираха председателите на НМФ и МСМРБ, съответно - Мирослав Цеков и Даниел Джинсов, Мартин Жлябинков - секретар на община Перник и Мирчо Христов от Международен младежки център в Стара Загора. И четиримата отличиха един основен акцент в този документ, а именно препоръките към младежките организации.

Секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков сподели, че препоръките към младежките организации са може би основният акцент за документа. „Надявам се до следващата национална среща да коментираме именно резултатите от тазгодишната среща, защото съм сигурен, че такива ще има", каза още той. Мирчо Христов пък наблегна за необходимостта от Държавна агенция за младежта и заяви, че младежта ще се чувства много по-комфортно, ако е извън институции и министерства, за да може да се изпълнява качествена политика.
"Докато обработвахме резултатите отчетохме тенденция сред препоръките. Освен добавената стойност на съветите към младежките организации има голямо поле с обратна връзка към организациите с добри практики и как ние, техните представители, да завеждаме тези препоръки към институциите. Поздравявам работните групи. Те бяха нестандартни и изчерпателни", каза председателят на Национален младежки форум.
Даниел Джинсов припомни за продължаващата работа. "Това не е работа за една година, необходимо е да имаме готовност да работим няколко години за това, а не да започваме с мисълта, че в кратък срок ще изпълним всичко. Първото нещо, което да направи една младежка организация, е да не е сама. Тя трябва да търси подкрепа и партньорства" сподели Джинсов.

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Как се решават социални проблеми? http://ksmp-pernik.com/novini/265.html 2022-06-19

Здравейте, колеги и приятели!
В момента 4-ма младежи от Сдружение АКСЕЛС участват в младежки обмен по програма "Еразъм+", който се провежда в Латвия.
Темата на проекта е много интересна. Вие чували ли сте за метода "Clowning" като инструмент за решаване на социални проблеми?
Можете да проследите дейностите и представянето на българските младежи на нашата ФБ страница https://www.facebook.com/aksels.bg.
А след завръщането им в България ще публикуваме и подробните им разкази за преживяното и наученото там.

#2022ЕвропейскаГодинаНаМладежта #ПерникНаМладите

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Двудневно приключение за младежите от ММЦ - Перник http://ksmp-pernik.com/novini/263.html 2022-06-05

 

Така приключи двудневното приключение на Международен младежки център - Перник по време на Международния младежки фестивал, Пловдив. За два дни младите перничани осъществиха много нови запознанства, създадоха контакти с младежки организации от други градове в страната и чужбина. Съвместно с колегите от Националната мрежа на младежките центрове бяха част и от изложението, където представиха своите дейности, взеха участие в голям брой обучителни сесии, а също така и проведоха две от тях!Алек беше фасилитатор на обучение на тема "Включване на младите в процесите на вземане на решения".
Катето проведе обучение на тема "Младежко предприемачество".
Във фестивала взеха участие и две възпитанички на Пето СУ "П.Р.Славейков", които представиха училището и Ученическия си съвет и дадоха добър пример за ученическо самоуправление.
Екипът на ММЦ - Перник изказва специални благодарности на колегите от Младежки център - Пловдив за топлото посрещане, страхотната организация и възможността! #2022ЕвропейскаГодинаНаМладежта #ПерникНаМладите

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200