КСМП Новини http://ksmp-pernik.com Консултативен съвет по младежка политика към Община Перник Fri, 24 Mar 2023 17:14:08 +0200 60 Младежи отбелязват Световния ден на скаутското движение http://ksmp-pernik.com/novini/280.html

На 25 февруари от 10:00 ч. пред Двореца на културата най-новият член на КСМП - Скаутски клуб „Кракра Пернишки" стартира интересно събитие, посветено на 22 февруари - Световен ден на скаутското движение. Членовете на организацията, съвместно със скаутски клубове от София ще отбележат празника с различни забавни игри, нови познания за скаутското движение и гарантират незабравими емоции. Новите членове пък ще дадат скаутско обещание, което със сигурност ще впечатли децата и младежите.

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Училищни войни http://ksmp-pernik.com/novini/279.html

В периода между 20 февруари и 2 март 2023 г. доброволците от Младежки клуб „Да бъдем приятели" при Фондация „П.У.Л.С." в партньорство с Международен младежки център - Перник, БМЧК - Перник и Скаутски клуб „Кракра Пернишки" към Организация на българските скаути ще организират  на територията на града кампания на тема „Нека се бием само със снежни топки", посветена на Денят на розовата фланелка, с фокус върху превенцията на училищния и онлайн тормоз.

Денят на розовата фланелка ще обедини усилията на младежките организации по посока на повишаване на  информираността и чувствителността на младите хора по темите за тормоза в училище и кибертормоза, както и да информира и включи младите хора в разговорите за видовете насилие в училище, начините на предпазване и възможности за търсене на помощ подкрепа

В рамките на кампанията ще бъдат организирани поредица от онлайн и офлайн събития и инициативи, насочени към млади хора, а в основата й ще стои приложението на специфично разработена за целта игра - „Училищни войни"която по един интерактивен начин да насочи вниманието към темите, свързани с насилие в училище и как да го предотвратявам .

Кампанията, посветена на Деня на розовата фланелка цели да напомни, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как всички заедно - деца, млади хора, учители, родители и цялото гражданско общество можем да му се противопоставяме ВСЕКИ ДЕН, за да имаме една приятелска и добра училищна среда, изградена на базата на красиви и хармонични взаимоотношения.

Кампанията е част от Общинския годишен план за младежта 2023 г., разработен в изпълнение на Общинска стратегия за младежта (2021- 2030 г.).

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Национален литературен конкурс обявяват от Общински младежки съвет – Перник http://ksmp-pernik.com/novini/278.html

Младежите от цялата страна могат да покажат своята креативност чрез есета и разкази

Общински младежки съвет - Перник обявява 8-то издание на своя Национален литературен конкурс. Младежката организация подкрепя и стимулира творчески изяви като традиционно организира конкурс за есета и разкази за младежи от цялата страна.

Креативните творби през тази година могат да бъдат по следните теми: „Писмо в бутилка", „Мисъл преди сън" и „Човек вижда толкова, колкото знае". Участниците трябва да бъдат младежи на възраст между 14 и 26 години. В края на творбите следва да се посочат три имена, възраст, населено място и телефон за контакт.

Крайният срок за участие в конкурса е 17 февруари 2023 г. Есетата и разказите се изпращат на електронната поща на ОМС - Перник: omc.pernik@abv.bg.

Организаторите посочват събитието във facebook като място, където през следващите седмици всеки ще може да получи повече информация. Победителите ще имат възможността да видят своите творби в ученическото онлайн списание „We Matter Digital Magazine", а самите награди предстои да бъдат обявени.

Инициативата е част от Общинския годишeн план за младежта за 2023 г. и от годишния план на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.

Общински младежки съвет - Перник е младежка организация, чиято дейност е обвързана с културни и спортни събития, както и обучения на различни теми. Събитията, които създават са с цел ангажиране на младежите и стимулиране на творческите им изяви.

 

Линк към събитието:

https://fb.me/e/48VdLVB37

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Членовете на КСМП избраха своя младежки медиатор http://ksmp-pernik.com/novini/277.html

По традиция и тази година, Община Перник отправи покана към младежките организации, членове на КСМП да изберат младежки медиатор на Съвета. Единодушно всички от тях посочиха своя фаворит - Александър Йорданов - досега действащ младежки медиатор, представител на Фондация „П.У.Л.С." и Международен младежки център.

На проведено Общо събрание на КСМП, което се състоя на 16 януари Йорданов представи пред младежите набелязаните цели за следващия му мандат до края на 2023 г. - нуждата от разширяване  на обхвата на младежките дейности извън рамките на централната градска част, използване и подобряването на младежката инфраструктура (информационни точки за младежка информация) и организиране на дейности по включване в процесите на вземане на решение младежи от уязвими групи и отдалечени части на града. 

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Кметът на община Перник Станислав Владимиров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева дадоха старт на Международния ден на младежта http://ksmp-pernik.com/novini/276.html

 

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева дадоха старт на събитията по повод Международния ден на младежта в Перник. Празничният ден започна с откриване на младежка информационна точка при ГПЧЕ „Симеон Радев" и волейболен турнир.
„Откриваме събитията по повод Международния ден на младежта заедно с младите хора на Перник. Младежи, които имат потенциал и могат да се развиват в България.", каза министър Лечева. Тя добави, че 2022 г. е Европейска година на младежта и това дава възможност за фокусиране върху проблемите и предизвикателствата пред младите хора. „Заедно с общинските ръководства, държавните институции и инициативните млади хора ще дадем възможност за реализиране на идеите и развитието на връстниците им", каза още Весела Лечева.
„Искам да благодаря на всички активни младежи, които направиха така че община Перник да бъде давана за пример в развитието на младежката политика и отношение на местната власт към проблемите на младите хора", заяви кметът Станислав Владимиров. Той добави още, че със своята енергия, последователност и знания младите перничани са направили така че в Перник гласът им да се чува. „Със своите инициативи през последните години привлякохте още повече свои връстници към каузата си и това е достойно за уважение", коментира още кметът на Перник.
Събитията по повод 12-и август ще продължат от 18:00 ч. на сцената в градския парк, където всеки ще може да се запознае с работата на младежките организации. 19:00 часа ще започне „Куиз с Международен младежки център - Перник" на теми като „Кино", „Музика", „Спорт" и много други. В 20:00 часа пък ще стартира концертът на Wosh MC.

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
<![CDATA[Арт инсталация "Горски графити" в Перник]]> http://ksmp-pernik.com/novini/275.html

Едно събитие, което е част от програмата на Перник по случай 12 август - Международния ден на младежта. Не пропускайте да се отбиете при "Горски Графити"!

Проектът "Горски графити" представлява поредица от графити инсталации, обединени от темата за опазване на горското богатство на България и защита на биоразнообразието в избраните райони. Инициативата цели да обхване пет български града.

✅ София
✅ Шумен
???? Перник
???? Бургас
???? Пловдив

Очакваме ви от 11 до 14 август на ул. "Софийско шосе" в Перник, където нашият художник Тим Топалов ще рисува графита. За нас е истинско удоволствие, че проектът ни е част от разнообразните инициативите по повод 12 август - Международния ден на младежта, които ще се реализират в Перник с финансовата подкрепа на Община Перник.  

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
ММЦ - Перник организира куиз по повод Деня на Младежта http://ksmp-pernik.com/novini/274.html

 

Здравейте, приятели! ????
По повод Международния ден на младежта - 12 август, ММЦ- Перник организират първия си куиз! ????
????‍????Музика, кино, спорт, георгафия, логика и много, много други теми и модули ще ви очакват в 19:00 на Сцената в парка!
???????? Ще играем в отбори по 4 човека. Пускаме ви и линк за записване:

https://forms.gle/ejLRteuYVDtCYmAr7

Победителите ще получат много свежи награди, осигурени от ММЦ-Перник!
Много ще се радваме да се съберем и да си прекараме една свежа вечер, а след тота да останем заедно на концерта, организиран Община Перник, КСМП и Каса бира! ????

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Разнообразни активности предстоят в Перник по повод Международния ден на младежта http://ksmp-pernik.com/novini/273.html  

Международният ден на младежта - 12 август ще бъде отбелязан с разнообразни събития в града ни. Събитието, което се организира от Община Перник, съвместно с Консултативния съвет за младежка политика и Международния младежки център - Перник тази година ще се проведе на две локации - кв. Изток - в градинката при ГПЧЕ „Симеон Радев" и при Сцената в градския парк.
Празничният ден ще бъде открит в 9:30 часа на младежката инфо точка при ГПЧЕ „Симеон Радев". В 10:00 часа ще започнат волейболният турнир, организиран от ВК „Металург" и йога от Международен младежки център - Перник.
Останалите събития от програмата са:
10:00 часа, при ГПЧЕ „Симеон Радев": „Запознай се с младежките организации" с участници:
• Международен младежки център - Перник
• Младежки клуб „Да бъдем приятели" към ФондацияП.У.Л.С.
• Български младежки червен кръст - Перник
• Национален младежки форум
• Европейска младежка карта
• Общински младежки съвет Перник
18:00 часа, сцената в парка: - Откриване на Младежка инфо точка и стартиране на „Запознай се с младежките организации" с участници:
• Международен младежки център - Перник
• Младежки клуб „Да бъдем приятели" към ФондацияП.У.Л.С.
• Български младежки червен кръст - Перник
• Дирекция „Бюро по труда"
• Национален младежки форум
• Европейска младежка карта
• Европейски център за качество
• Общински младежки съвет Перник
18:15 часа: Йога практика от Международен младежки център - Перник
19:00 часа: Куиз с Международен младежки център - Перник на теми като „Кино", „Музика", „Спорт" и много други.
20:00 часа: концерт на Wosh MC

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Хелфи фест за малчугани http://ksmp-pernik.com/novini/272.html 2022-06-27

 

От 24-ти до 26-ти юни се проведе Хелфи Феста на БМЧК-Перник, на който малчуганите имаха възможността да се впуснат в приключенията на духчето, да научат повече за това как да се предпазват от различни инциденти и как да реагират, ако те се случат. Целия Фест бе изпълнен с много забавления, танци и иг

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200
Готови за победа http://ksmp-pernik.com/novini/271.html 2022-06-23

Подготовка по Първа долекарска помощ на отбора - участник от Vlll ОУ "Кракра Пернишки" в ХVIII Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - гр. Велико Търново 2022 г., което ще се проведе от 27 до 29 юни 2022г.

 

 

]]>
Thu, 01 Jan 1970 02:00:00 +0200