НачалоНовини → Преподавателка по математика грабна приза „Вдъхновяващ учител” на 2018 година

Преподавателка по математика грабна приза „Вдъхновяващ учител” на 2018 година

Преподавателка по математика грабна приза „Вдъхновяващ учител” на 2018 година


На 12 юни 2018 г. в Конферентната зала на Общински комплекс „Дворец на културата" се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява" 2018, организиран за шеста поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.

330 бяха електронните писма, получени в специално създадената интернет платформа, на която учениците от основните и средните училища на територията на община Перник имаха възможността да гласуват в продължение на месец.

На първо място те посочиха Нели Живкова - преподавател по математика в Професионална гимназия по икономика. На второ се класира Силвия Симеонова - преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Иван Рилски", а третото място бе отредено за Веселина Здравкова, преподавател по математика и информационни технологии в X ОУ „Алеко Константинов".

ОУ „Св. Иван Рилски" за поредна година се отличи като училището с най-много номинирани преподаватели - общо 36. Веднага след него се наредиха X ОУ „А. Константинов" и XI ОУ „Елин Пелин".

Конкурсът запазва своята тенденция с всяка изминала година да чупи рекордите не само от към брой получени електронни писма, но и като брой номинирани преподаватели. Тази година те бяха общо 164 от 19 училища.

Организаторите не изневериха на стила си и тази година отново подариха таблет на един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип.

Късметлията е Кристиян Кирилов от ОУ „Свети Иван Рилски".

Артистичната програма, подготвена специално за всички присъстващи включваше изпълнения на хип-хоп група "Switch", на Емма Динева (пиано) и на Георги Динев (вокал) - многократни лауреати от множество национални и международни конкурси за музика и популярна песен, включително и от конкурса „Талантите на Перник".

 

 


Сподели с приятели, за да го знаят и те:
Мнения и коментари: