НачалоНовини → Награждаване за учителите от конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015

Награждаване за учителите от конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015

Награждаване за учителите от конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015


Награждаване за учителите от конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015

 

Пенка Иванова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015, организиран за трета поредна година от Консултативния съвет за младежка политика /КСМП/, финансиран от Община Перник.

Голямата награда бе лично връчена от кмета на община Перник Иван Иванов. На официалната церемония присъства председателят на Съюза на българските учители /СБУ/ Янка Такева, заместник-кметът Румяна Гьорева, директори на училища и учители.

Пенка Иванова е преподавател  по история и география в ОУ „Св. Иван Рилски”. Тя е и бивша възпитаничка на учебното заведение.

Второто място бе определено за учителите – Валя Цветкова, от ПТГ „Мария Кюри”,   Николина Лозанова и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски”.

В тазгодишния конкурс са получени над 100 писма, от които са номинирани 84 учители - от 14 училища, сподели младежкия медиатор на Консултативния съвет Юлия Андонова.

„Младите хора винаги ни впечатляват с един особен творчески заряд, носят в себе си оптимизъм и ни вълнуват с идеи, затова ние от община Перник винаги сме ги подкрепял, подкрепяме и ще ги подкрепяме”. С тези думи се обърна към присъстващите в залата кметът Иван Иванов.

Той не скри, че е похвална инициативата на Консултативния съвет за младежка политика, който за трета година търси и намира съвременните будители на нашето общество.

„Чест е човек да поеме такава отговорност за бъдещето, защото няма по-искрено съпреживяване от личното участие. И аз ви се прекланям заради нелеката кауза, с която сте се заели – да градите личности, от които се нуждае нашето общество и нашият град, сподели кметът Иван Иванов.

Специални поздрави към КСМП  и  учителите отправи и председателят на СБУ Янка Такева.

„Учителите са тези, които полагат най-значимия обществено полезен труд. Това са хората, които градят бъдещето на една нация”, заяви Такева.

 

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели.  В нея бе изтеглена Никита Христова,  възпитаничка на 13-то основно училище. За награда тя ще получи колело от Община Перник.

 За снимки от събитието натиснете тук.


Сподели с приятели, за да го знаят и те:
Мнения и коментари: