За четвърта поредна година с подкрепата на Община Перник Консултативният съвет за младежка политика организира конкурса «Учителят, който ме вдъхновява».

         В продължение на един месец в специално създадена интернет платформа ученици от основните и средните училища на територията на Общината имаха възможността да номинират своите вдъхновяващи учители!

         С всяка изминала година инициативата придобива все по-голяма популярност. През 2013 год. бяха номинирани около 40 учители, през 2014 г. номинации получиха 85 учители, а  през 2015 г. – 84.

         Тази година бяха получени рекорден брой писма – над 170, а вдъхновяващите учители са 125.

         На специална церемония на 14.06.2016 г. от  15:00ч. в конферентаната зала на Община Перник учителят с най-много номинации ще получи тазгодишният приз „Вдъхновяващ учител на 2016”. Наградата ще бъде връчена лично от Кмета на Община Перник – г-жа Вяра Церовска.

         В деня на награждаването на лотариен принцип от всички, гласували ученици, ще бъде изтеглен един, който ще спечели предметна награда – таблет, осигурена от Община Перник и КСМП. 

         Конкурсът „Учителят, който ме вдъхновява” вече е традиция и една от основните му цели е позитивиране образа на учителя и неговата значима роля във възпитанието и формирането на младите хора като личности. Провеждането му дава възможност гласът на учениците да бъде чут – кои часове посещават с интерес, кои са учителите, които ги вдъхновяват да търсят нови знания. Смело можем да кажем, че в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява“ учениците награждават своите учители!