2017-05-02

Ученици ще награждават любимите си преподаватели

За пета поредна година с подкрепата на Община Перник Консултативният съвет за младежка политика организира конкурса «Учителят, който ме вдъхновява». В продължение на един месец ученици от основните и средните училища на територията на Общината ще имат възможността да номинират своите вдъхновяващи учители, чрез специално създадената за тази цел интернет платформа

Условия за участие:
1. Право да номинират учителите, които ги вдъхновяват имат само ученици от основните и средни училища на територията на община Перник.
2. Всеки ученик може да номинира не повече от 3-ма преподаватели. Задължително посочва име, училище и предмет, по който преподава учителят/учителите.
3. Посочва трите си имена, училището, в което учи, телефон и имейл за връзка.
4. Краен срок за гласуване – 24 май 2017 г.

По традиция в средата на месец юни учителят с най-много номинации ще грабне приза „Вдъхновяващ учител на 2017 г.”, а един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип, ще получи таблет, осигурен от Община Перник.
С всяка изминала година, конкурсът придобива все по-голяма популярност. През 2013 г. бяха номинирани 40 учители, през 2014 г. – 85, през 2015 г. бяха получени над 100 писма, а през 2016 г. номинираните учители бяха 125 от 17 училища на територията на общината.

*Повече информация за конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”, както и платформата за гласуване можете да намерите на сайта на КСМП: www.ksmp-pernik.com, както и на фейсбук страниците Консултативен съвет за младежка политика и Перник на младите.