Наред с наградите на пернишки младежи от различни конкурси и състезания (успешното класиране в националния кръг на “Млад огнеборец”, стрийтбол и други) у пернишките младежи кипи ентусиазъм и за трупане на физически умения в популярния уличен фитнес. За консултативния съвет за младежка политика и Община Перник това не остава скрито, а вече можем да се похвалим с две завършени площадки специално за фитнес на открито.

На 20 юни беше открита втората площадка в гр.Перник в междублоковото пространство до бл.68 на кв.Мошино. Уменията си показаха над 40 младежи от квартала, а кметът на ж.к. Изток г-жа Снежанка Викторова и кметът на Община Перник г-жа Росица Янакиева поздравиха младежите за ентусиазма и желанието да развиват своите спортни умения.

Консултативния съвет за младежка политика, който обединява младежките неправителствени организации работи активно, за да се чува гласът на младите, а резултатите са налице. Искрено се надяваме скоро да се похвалим с още добри новини за активните и полезни занимания на младите перничани.

 

Снимки ТУК > > >