Младежите от цялата страна могат да покажат своята креативност чрез есета и разкази

Общински младежки съвет – Перник обявява 8-то издание на своя Национален литературен конкурс. Младежката организация подкрепя и стимулира творчески изяви като традиционно организира конкурс за есета и разкази за младежи от цялата страна.

Креативните творби през тази година могат да бъдат по следните теми: „Писмо в бутилка”, „Мисъл преди сън” и „Човек вижда толкова, колкото знае”. Участниците трябва да бъдат младежи на възраст между 14 и 26 години. В края на творбите следва да се посочат три имена, възраст, населено място и телефон за контакт.

Крайният срок за участие в конкурса е 17 февруари 2023 г. Есетата и разказите се изпращат на електронната поща на ОМС – Перник: omc.pernik@abv.bg.

Организаторите посочват събитието във facebook като място, където през следващите седмици всеки ще може да получи повече информация. Победителите ще имат възможността да видят своите творби в ученическото онлайн списание „We Matter Digital Magazine”, а самите награди предстои да бъдат обявени.

Инициативата е част от Общинския годишeн план за младежта за 2023 г. и от годишния план на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.

Общински младежки съвет – Перник е младежка организация, чиято дейност е обвързана с културни и спортни събития, както и обучения на различни теми. Събитията, които създават са с цел ангажиране на младежите и стимулиране на творческите им изяви.

 

Линк към събитието:

https://fb.me/e/48VdLVB37