Младежите, преминали Академията за млади лидери „Перник на младите 2012 г.” , успяха да осъществят замислената си идея за организиране на еко ателие. Те показаха завидни организаторски умения и приложиха напрактика наученото в двата модула на обучението.

           
Ние сме група от активни млади хора.Част от нас участват, като доброволци в неправителствени организации от града, други са студенти и ученици. Всички ние по един или друг начин сме част от формални и неформални групи. Като хората, държащи бъдещето на града в ръцете си, искаме да го направим по-богат от към дейности насочени към младите хора.” –  разказват организаторите на ателието „Направи си сам” , което започна работа тази събота – 01.12.2012 г.

То има за цел да покаже на перничани, че кафенетата не са единственото място, където могат да прекарват свободното си време и че има места, където могат до творят. „Като вече обучени млади лидери, ние можем да ги научим как да бъдат по-креативни, упорити и независими, чрез лесната направа на дрехи, декорации и дори мебели. Всеки от нас има стари вещи, които не използва , но все пак ги съхранява, с надеждата някога да му потрябват. В нашето ателие тези „вехтории“ ще се превръщат в нови и интересни предмети, които да използваме отново” – споделят амбицираните лидери. От бюджета на Перник на младите за младежки дейности са осигурени и материали, с които да се изработват новите артикули.

Посетете ги : ателието е отворено за всички!  Всяка събота от 14:00 ч. те ще ви чакат в Клуба на дейците на клутурата (отстрани на Двореца на културата, точно до Арт салона). Снимки ще намерите тук .