Награждаване за учителите от конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015

 

Пенка Иванова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2015, организиран за трета поредна година от Консултативния съвет за младежка политика /КСМП/, финансиран от Община Перник.

Голямата награда бе лично връчена от кмета на община Перник Иван Иванов. На официалната церемония присъства председателят на Съюза на българските учители /СБУ/ Янка Такева, заместник-кметът Румяна Гьорева, директори на училища и учители.

Пенка Иванова е преподавател  по история и география в ОУ „Св. Иван Рилски”. Тя е и бивша възпитаничка на учебното заведение.

Второто място бе определено за учителите – Валя Цветкова, от ПТГ „Мария Кюри”,   Николина Лозанова и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски”.

В тазгодишния конкурс са получени над 100 писма, от които са номинирани 84 учители – от 14 училища, сподели младежкия медиатор на Консултативния съвет Юлия Андонова.

„Младите хора винаги ни впечатляват с един особен творчески заряд, носят в себе си оптимизъм и ни вълнуват с идеи, затова ние от община Перник винаги сме ги подкрепял, подкрепяме и ще ги подкрепяме”. С тези думи се обърна към присъстващите в залата кметът Иван Иванов.

Той не скри, че е похвална инициативата на Консултативния съвет за младежка политика, който за трета година търси и намира съвременните будители на нашето общество.

„Чест е човек да поеме такава отговорност за бъдещето, защото няма по-искрено съпреживяване от личното участие. И аз ви се прекланям заради нелеката кауза, с която сте се заели – да градите личности, от които се нуждае нашето общество и нашият град, сподели кметът Иван Иванов.

Специални поздрави към КСМП  и  учителите отправи и председателят на СБУ Янка Такева.

„Учителите са тези, които полагат най-значимия обществено полезен труд. Това са хората, които градят бъдещето на една нация”, заяви Такева.

 

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели.  В нея бе изтеглена Никита Христова,  възпитаничка на 13-то основно училище. За награда тя ще получи колело от Община Перник.

 За снимки от събитието натиснете тук.