Отборът „Агриани“ спечели  сървайвъра по пернишки след тридневни състезания в екстремни мисии. В Мисия “Лято – Перник – 2011“ взеха участие 4 отбора от 6 души, но броя на участниците надхвърли 24 младежи, тъй като се наложи включването и на резерви, подари контузии на някои от титулярите.

Купата на победителите  „Агриани“ беше връчена  от кмета на Перник Росица Янакиева. Най-добрите получиха специални медали. За пострадалите, лошата случайност бе компенсирана с награди.

 Отборите бяха с имена на тракийски племена, обитавали Перник и поречието на река Струма – „Агриани“, „Синти“, „Едони“ и „Бисалти“ и се състезаваха за бързина сред водни препятствия, теглиха гуми от камиони в мисията „Силов старт“, търсиха храна в парка, опънаха в игра за скорост и техника и палатките си в бивак. Финалните мисии ги наредиха едни срещу други в състезание по пейнтбол, местните сървайвъри превзеха и езерото „Байкал“. Множество перничани следяха отблизо развръзката на „Мисия: Лято“ на арената пред Двореца на културата и в парка.

Целта на Община – Перник с тази атрактивна надпревара е да зарадваме децата и младежите, да осмислим лятната им ваканция, каза при откриването на състезанието кметът Росица Янакиева. Шоуто бе подсилено от актьорите, които озвучиха състезателното темпо с ударни инструменти и избрани части от спектакъла „Ритъм“ на покойния Андрей Баташов.

 

Само едно мнение на участник в Мисия Лято 2011 : “Беше супер яко!”.
А дали няма да видим и Мисия Есен 2011? Въпрос на време е…..


Снимки от състезанието > > >