Преди около месец на младежите, преминали Академията за лидери „Перник на младите”, им беше презентирана идеята за обозначаване на младежките зони в Перник. Ще попитате: Какво е това младежка зона? Отговорът е закодиран в самата дума – място, на което се събират млади хора и правят различни неща – спортуват, говорят си, срещат се и т.н Предполагаме , че вече са ви хрумнали поне няколко такива места. Младите лидери се заеха с не леката задача да  намерят и обозначат тези зони, да се погрижат за облагородяването им и да въвлекат още заинтересовани хора в превръщането им в едни страхотни кътчета, където младите могат да излизат и да се забавляват.
Днес в Общински младежки дом се организира среща, на която присъстваха представители от всички групи, на които се разделиха те, за да обхванат целия град. Тийнейджърите споделиха какво са успели да открият в своите квартали и до къде са стигнали с намирането на такива зони. Идеята, която съвсем скоро ще бъде осъществена, е да се разпространят анкети в училищата, на които връсниците им да могат да отбелязват къде се събират и къде обичат да ходят.
Младежите са забелязали най-често при описването на зоните, че липсват пейки, чешмички, кошчета и озеленяване. Тяхно предложение е да се потърси помощта на фирми, които да „осиновят” дадена младежка зона и да се грижат за поддържането ѝ.
От КСМП Перник са изключително доволни от свършената работа и помагат на младежите в начинанието. Нека им пожелаем – „На добър час в новото начинание!”

Снимки можете да разгледате тук