На 8 август 2008г. няколко неправителствени организации, подкрепени от Общинската администрация в Перник, общински съветници и различни институции, ангажирани с младежта, учредиха обществена форма на сътрудничество, наречена Консултативен съвет. Този съвет си постави за цел да провежда пряко младежката политика в Община Перник, да бъде глас на младите хора, да въвежда и представя добрите практики от България и света.

И нещата се случиха – беше свършено много и малко, по-важното е, че младите хора се научихме да работим заедно, да бъдем по-креативни, да правим онова, което е важно за нас и нашите връстници. Научихме се да работим с общинската и държавна администрация, научихме по-възрастните да работят с нас и да чуват това, което им казваме.

Няма да е честно да не благодарим на всички, които ни подкрепиха и продължават да ни подкрепят и с риск да изпуснем някого, ще изредим тук нашите партньори :

– Община Перник, която подкрепя финансово, организационно и морално нашите начинания. Огромни адмирации към кметa г-жа Росица Янакиева, зам.кметa г-н Иван Джегалски, дир. на дирекция “ЗСДЖП” инж. Нелета Вълова, специалистът “Младежки дейности” г-жа Станка Крумова,  специалистът “Спортни дейности” г-н Ивайло Денов и всички останали общински служители, които ни помагат.

– Общиснкия съвет на Община Перник и общинските съветници, които ни помагат, директорите и служителите на Общинските младежки домове, Обединения детски комплекс, Общинския дворец на културата, Регионалната здравна инспекция, Дневния дом за възрастни с увреждания, Областната дирекция на МВР, Гражданска защита и Пожарна безопасност, спортните и творчески младежки клубове и други.

да не забравяме и фирмите, които понякога малко, а понякога и значително подкрепят нашите инициативи.


Можем да си пожелаем поне още 10 пъти по толкова, но всичко зависи от нас – младите хора на Перник. Само ние можем да превърнем града ни в това, което искаме да бъде!


Пълен отчет и презентация на нашите дейности за изминалите 3 години може да намерите тук www.pernik.bg

Снимки от наши начинания вижте на нашата Facebook-страница http://www.facebook.com/ksmppernik


Предстои да отбележим подобаващо и 12 август – Международния ден на младежта, ако все още не сте разбрали какво ще се случи, вижте ТУК