Еко и благотворителни инициативи ще се организират този уикенд – 21 и 22 април за “Деня на земята” от организациите в Консултативен съвет за младежка политика към Община Перник.

В събота, 21 април, в центъра на Перник от 9 часа ще започне благотворителен футболен турнир организират от ОМС, които заедно с РЗИ Перник и БМЧК ще почистват на две места в централната градска част – градинката зад Природо-математическата гимназия и зелените площи около стадиона на Мира (стадион Миньор). Сборният пункт на събитието е в 10 часа пред пощата. (карта) Община Перник е подсигурила ръкавици, чували и извозване на отпадъците.

В същия ден, във Витоша, младежите от Колоездене Перник ще направят обход и почистване на пътя от с. Кладница до втория заслон над Селимица. За целта отново са подсигурени ръкавици, чували и извозване на събраните отпадъци. Сборният пункт е от 11 часа на табелата след с. Кладница (карта)

В неделя, когато е официалният “Ден на земята” отново има две инициативи. Едната е продължение на почистването на Колоездене Перник, които ще почистват местноста около х. Славей и зелените площи. Сборният пункт е в 11 часа на паркинга до хижата. (карта)

От МИКЦ Перник в неделя, като част от кампанията “Да запазим природата чиста, за да останем в нея”, ще облагородяват градинка в центъра на с. Богданов дол. Младежите от консултантския център ще засаждат дръвчета и ще  направят ЕКО беседа с младежите от селото. 

Зеленият уикенд е само началото на това, за което КСМП се подготвя на 12 май, когато ще се включим в националната инициатива за почистване на България за един ден.

Ползата от чистата природа е за всички нас!