В края на месец юни във Facebook се появи събитие “Водна война в парка”, създадено от двама млади перничани. На шега или не за кратко време около 100 човека потвърдиха “присъствие”, включително доброволци на организации, членуващи в Консултативния съвет за младежка политика. Преди самата битка потвърдилите подкрепа за събитието бяха над 1000 човека.

Когато разбрахме за тази идея, ние от КСМП решихме да организираме наистина такова събитие, като осигурим всичко необходимо, за да стане един истински празник за гр.Перник.

И нещата се случиха – Община Перник подкрепи идеята, със задружни усилия беше организирана цялата логистика, като за забавата на младите перничани помогнаха и Гражданска защита, ОДП, а Пожарната осигури вода за “битката”.

И купона беше пълен – Община Перник осигури тениски и награди за всички регистрирали се участници, имаше мокри игри и много положителни емоции. Накрая кметът на Община Перник г-жа Росица Янакиева поздрави участниците и заедно с КСМП им обеща още много емоции това лято.

Равносметката – над 150 участници на възраст от 3 до 30г. и над 1 тон вода, която изляха върху себе си.

За нас беше огромно удоволствие да организираме тази “битка” и можем да уверим всички, че предстоят още много положителните емоции това лято !


Вижте над 800 снимки от “Водната битка в Перник”