На 08 май 2021 г. Танцова къща „Приятели чрез танца” към сдружение „Дай, бабо, огънче” проведе традиционния Фолклорен танцов фестивал за любителски групи „Приятели чрез танца”. Събитието, което заради метеорологичната обстановка се проведе в Общинския младежки дом, тази година нямаше състезателен характер.
В него взеха участие над 170 изпълнители от Перник, Брезник, София, Лом, Разлог и Враца.
Фестивалът започна с мегдански хора от Граово, а след това клубовете изпълниха по две избрани от тях хора. След изпълненията на всички колективи започна фестивалният концерт, в който групите участваха с техен любим народен танц.
Традиционната награда на Кмета на община Перник – тъпан, все пак бе връчена и тази година. Получи я Сдружение „БрезиЯна” от град Брезник.
На празника бе учреден и връчен приз за млад ръководител, който работи за опазването и популяризирането на танцовия фолклор на България, на името на доц. Йордан Янакиев. Тази награда първи получиха ръководителите на ТК „Трите пъти” – София. „Целта на събитието е да се популяризира, запази и развие българския танцов фолклор. Затова поканихме наши приятели от цялата страна в града на войводата Кракра, в сърцето на Граовския фолклор, да се хванем за ръце и да се наиграем на кръшни български хора”, казаха организаторите.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта и се финансира от Община Перник.