Перник ще празнува Международния ден на младежта с едни от най-популярните млади изпълнители Дара и Vessou. Концертът ще започне в 20:00 ч. пред Двореца на културата. Събитието се организира традиционно от Община Перник и Консултативния съвет за младежка политика.
През тази година младежките организации, които работят на територията на общината отново ще представят дейността си пред перничани. Информационната част от празника ще започне в 19:00 ч. пред Двореца на културата. В нея ще вземат участие Дирекция Бюро по труда, Превантивно-информационен център, Общински младежки съвет, Фондация „П.У.Л.С.”, Български младежки червен кръст, Сдружение „Дай, бабо, огънче” и Център за развитие на устойчиви общности. Специални гости на празника ще бъдат представителите на Национален младежки форум, Сдружение “Национална младежка карта”, “Международна награда на херцога на Единбург – България”, Асоциация на българските лидери и предприемачи” и „Еко Партнърс България”. Освен това ще видим различни демонстрации и игри. 

„В цялата организация на събитието се стремяхме да изпълним всички желания на младите хора за отпразнуването на техния празник”, казаха от Община Перник.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2020 и се осъществява с подкрепата на „Еко Партнърс България”, „Рентал медия груп”, „Ardes.bg”, хипермаркети „Кауфланд”, рекламна агенция „Ян 96″ и „Сани Конс – Зайо Байо”.