На 12 юни 2018 г. в Конферентната зала на Общински комплекс „Дворец на културата” се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2018, организиран за шеста поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.

330 бяха електронните писма, получени в специално създадената интернет платформа, на която учениците от основните и средните училища на територията на община Перник имаха възможността да гласуват в продължение на месец.

На първо място те посочиха Нели Живкова – преподавател по математика в Професионална гимназия по икономика. На второ се класира Силвия Симеонова – преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Иван Рилски”, а третото място бе отредено за Веселина Здравкова, преподавател по математика и информационни технологии в X ОУ „Алеко Константинов”.

ОУ „Св. Иван Рилски” за поредна година се отличи като училището с най-много номинирани преподаватели – общо 36. Веднага след него се наредиха X ОУ „А. Константинов” и XI ОУ „Елин Пелин”.

Конкурсът запазва своята тенденция с всяка изминала година да чупи рекордите не само от към брой получени електронни писма, но и като брой номинирани преподаватели. Тази година те бяха общо 164 от 19 училища.

Организаторите не изневериха на стила си и тази година отново подариха таблет на един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип.

Късметлията е Кристиян Кирилов от ОУ „Свети Иван Рилски”.

Артистичната програма, подготвена специално за всички присъстващи включваше изпълнения на хип-хоп група “Switch”, на Емма Динева (пиано) и на Георги Динев (вокал) – многократни лауреати от множество национални и международни конкурси за музика и популярна песен, включително и от конкурса „Талантите на Перник”.