Във връзка с провеждането на Национална АНТИ СПИН кампания „Презервативирай се!” екипът и доброволците на Фондация „П.У.Л.С.”, съвместно с партньори в лицето на Община Перник, Превантивно-информационния център, РИОКОЗ, БМЧК – Перник и ОМС инициират разнообразни инициативи.

В периода 29.11.2010 – 03.12.2010 година се предвиждат информационни кампании, беседи и дискусии. Кулминацията на кампанията беше 1 декември, когато доброволци, които са обучени по превенция на ХИВ/СПИН организираха игра със състезателен и обучителен характер. В нея участваха 5 отбора от 5 училища от град Перник. За старт на играта бе избран Двореца на културата, където лично зам.кметът на Община Перник Иван Джегалски даде начало на състезанието. Отботите преминаха през пет пункта, като на всеки пункт отговорятха на въпроси от теми като ХИВ/СПИН, Контрацепция, Сексуално предавани инфекции и други. На всички участници бяха раздадени грамоти за участие в кампанията.

От 18:00ч. на 1 декември много младежи, представители на местната власт и други граждани се събраха пред храм “Свети Иван Рилски”, за да почетат жертвите на Чумата на ХХ век.

 

Снимки може да видите ТУК