Есента е време за нови начинания, а за младежката политика в Община Перник е и време за избор на нов младежки медиатор.

Консултативния съвет за младежка политика навърши 3 години, а от 1 година Община Перник е една от трите в България, която има свой младежки медиатор. Той се избира от членовете на КСМП за шестмесечен мандат и има тежката задача да координира съвместните усилия на младежки организации и общинската администрация – за да се случват все по-добри начинания в младежката сфера.

Последните два мандата младежки медиатор на КСМП и Община Перник беше Александър Кръстанов, управител на Младежко сдружение “Полет”. Той положи основите, които следващия младежки медиатор е длъжен да продължи.


За наше щастие не лиспват качествени кандидати за младежки медиатор на КСМП и Община Перник, а самия избор ще стане след представяне на кандидатурите на събрание на КСМП, което ще се състои на 12 септември (понеделник), от 16:00ч. в Заседателната зала на Община Перник.


Ето и кандидатите за младежки медиатор за мандата септември 2011 – февруари 2012 :

Миглен Евлогиев

Миглен Евлогиев, на 23г. от гр.Перник. Дългогодишен доброволец в различни кампании и организации, Web Developer, ентусиаст.

Публикуваме накратко неговата мотивация да бъде следващия младежки медиатор :

“Това, което смятам, че в бъдеще трябва да се постигне за съвета (КСМП, бел.ред.) е повишаване на членовете на организациите, разграничаването им от КСМП така, че организациите да не губят своята идентичност, но същевременно да се подобри тяхната комуникация. Увеличаването на младежките доброволческите инициативи в Перник и привличането на нови млади хора с идеи, които да развием.”


Юлия Андонова

Юлия Андонова, на 23г., от гр.Перник. Дългогодишен Областен координатор на БМЧК – Перник, в момента част от БЧК на национално ниво, част от екипа на Фондация П.У.Л.С.

Публикуваме накратко нейната мотивация да бъде следващия младежки медиатор :

“От 2003 година работя в областта на младежките дейности, участвала съм в организирането и провеждането на редица местни и национални събития за младежи от различен характер. Обучител по различни теми – превенция на наркомании, превенция на ХИВ, работа в екип и др.

В КСМП съм от неговото създаване, още повече – участвах в подготовката и неговото създаване….

Имам идеи и визия за развитието на КСМП. Знам и как да ги осъществим….”


Явор Давидков

Явор Давидков, на 19г. от гр.Перник. Председател на Общинския младежки съвет – Перник, млад човек с голям опит в младежките дейности зад гърба си.

Публикуваме накратко неговата мотивация да бъде следващия младежки медиатор :

“С младежки дейности съм ангажиран от 14-годишна възраст досега. Участвал съм в провеждането на младежка политика както на местно, така и на национално ниво. Имам и достатъчен международен опит от участието си в младежки прояви и проекти зад граница.

С годините, освен ентусиазъм и приятели, спечелих и още нещо много ценно – контакти и считам, че съм в момент, когато мога да бъда максимално полезен и всичко, което знам и мога, да бъде насочено в полза на младежите.”

 

За хората, които познаваме тези млади хора, остава радостта, че грешен избор няма – и тримата имат опита, а явно и мотивацията да бъдат медиатори на младите хора в нашия град. На 12 септември КСМП ще зададе своите въпроси към кандидатите, след което ще имаме избран младежки медиатор за нов мандат!