Доброволци от Младежки клуб „Да бъдем приятели”, съвместно с БМЧК, Общински младежки съвет и Център за безопасен интернет организират поредица от събития по повод 23 февруари – Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка”. В рамките на проекта ще бъдат проведени поредица онлайн и офлайн събития, насочени към младежи, сред които тематичен простор за розови тениски за оставяне на послания, поставен на публично място и целящ да обърне внимание на гражданите и младите хора към училищния тормоз и развитието на нетолерантно отношение сред учениците към проявите му.
Предвижда се също така и поредица от дискусии с ученици и учители, медийни изяви и организиране на състезателна викторина с примамливи награди на 23 февруари, където ученици ще могат да мислят съвместно по темата за училищния тормоз и да се забавляват в една защитена среда. Кулминационното събитие ще се случи на територията на публично заведение, където учениците – победители ще получат награди.
Всички рекламни материали за целите на онлайн и офлайн кампанията са разработени от доброволците на четирите организации – от млади хора за млади хора, които максимално достъпно са адресирали темата за тормоза сред учениците.

*За пръв път „Денят на розовата фланелка” е проведен в Канада през 2007 г. като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докаарвайки го до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави