Конкурсът е част от инициативите на Фондация „П.У.Л.С.” за отбелязване на 5 ноември – Международен ден на мъжа.

Ти си млад човек между 13 и 25 г.
Имаш интерес в сферата на изобразителното изкуство?
Притежаваш вдъхновение и обичаш да твориш?
Изкуството ти дава свободата да изразяваш себе си?
Изкуството е твоя начин да задаваш сложни въпроси и да намираш техните отговори?
Темата за равенството ти звучи интересна и желаеш посредством своята артистична интерпретация да изразиш един социално значим проблема?
Ако си отговорил с “Да” дори на един въпрос, ТИ определено трябва да се включиш в националния младежки конкурс за художествено изображение на тема “Равенство между половете и какво е да бъдеш мъж”, организиран от доброволците на Младежки клуб “Да бъдем приятели” към Фондация “П.У.Л.С.”
Една от основните цели на конкурса е да създаде условия за създаване на креативни и артистични продукти от млади артисти, които да бъдат използвани за адресиране на проблема за полова дискриминация.
Темата на конкурса дава много възможности за интерпретация и свобода на въображението, като единственото условие е артистичните интерпретации да адресират въпроси, свързани с равенството между половете с фокус върху ролята на мъжете в социума и в разрешаването на проблема за неравнопоставеността на половете.
Най-добрите творби, които журито ще селектира, ще бъдат отпечатани и разпространени на публични места в Перник, за да се популяризират посланията на участниците за равенството между половете и техните измерения.
Конкурсът се провежда с подкрепата на Консултативен съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.
Младежки клуб “Да бъдем приятели” се доверява на силата на изкуството, като силно вярва, че то може да предизвика промяна в хора и общности.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ
• Темата на конкурса е „Равенството между половете”, а фокусът е поставен върху въпроса „Какво е да бъдеш мъж?”
• Участниците могат да са на възраст от 13 г. до 25 г.
• Състезанието се провежда онлайн и могат да участват артисти от цялата страна.
• В състезанието се приемат само дигитални продукти (плакат, картинка, снимка и др.). Продуктите трябва да са във формат, позволяващ разпечатването им в размер А3/А2.
• Участниците трябва да знаят, че с изпращането на своите творби, дават разрешение на Младежки клуб “Да бъдем приятели” да ги използва в предстояща кампания, посветена на темата равенство между половете. Кампанията ще се осъществи на 05.11.21 – Международния ден на мъжа, като избраните в конкурса творби, ще бъдат публикувани онлайн, както и разпечатани и поставени на различни точки в град Перник. Младежкият клуб се задължава навсякъде, където използва продуктите, да оповестява техния автор.
• Творбите могат да се изпращат на e-maii: pulse.women@gmail.com до 30.10.2021., като не забравяйте да напишете своето име/псевдоним и да оставите контакт, водещ към ваша страница или блог, за да може да препраща към избрано от вас пространство.

Предложенията ще бъдат оценявани от експертно жури (скоро ще обявим неговият състав) и доброволците към Младежки клуб “Да бъдем приятели”.
Първите трима ще получат атрактивни награди!