Ателието “Направи си сам” се включи в отбелязването на св.Валентин с правене на картички в конферентната зала на Регионален исторически музей – гр.Перник

На 09.02.2013 младежко ателие “Направи си сам” презентира пред събралите се от различни възрасти гости, католическия празник св.Валентин. Презентацията бе дело на Кристиян Здравков и Мария Валтерова. В нея се засегна, както корените на празника, така и отбелязването в днешни дни, като не бе пропусната романтиката, с която се свързва този ден. След това Елена Димитрова разказа преживяна случка от празнуване на Трифон Зарезан, а след нея прозвучаха народни песни за виното.
Всички гости се потопиха в своята сръчност и изобретателност, като Мария показа различни начини за направа на оригинални картички или още казано “валентинки”. Всеки успя да направи нещо красиво, от материалите, които бяха предоставени от Перник на младите, още в откриването на ателието.

” До края на месец Февруари предстои да се включим с дейност относно Март месец и правене на мартеници.” – споделят от ателието. Ще чакаме с нетърпение!