На 27 ноември 2010г. (събота) представители на Община Перник, Консултативния съвет за младежка политика, Дневния център за възрастни с увреждания, РИОКОЗ и други граждани проведоха излет под наслов “И ние можем” заедно с хора с увреждания, които са клиенти на ДЦВУ – Перник.

Въпреки очакванията за студ и превалявания около 50 човека се събраха в ранната съботна сутрин и изминаха разстоянието от центъра на гр.Перник до х.Славей, където благодарение на Община Перник, фирма Сами-М и труда на работещите в ДЦВУ-Перник ги очакваше един прекрасен пикник.

3 декември е Международния ден на хората с увреждания, граждани като всички. Но като че ли често ни се случва да изпитваме затруднения при общуването с тях. За щастие днес се включиха млади хора от различни младежки организации – Скаутския клуб “Кракра Пернишки”, Български младежки червен кръст, Младежко сдружение “Полет” и други и всички те могат да ви уверят, че да общуваш с хора с увреждания е също толкова лесно и приятно, катко да общуваш със всеки свой приятел.

Консултативния съвет за младежка политика към Община Перник благодари на всички участници в “И ние можем” – една различна разходка.

 

Снимки от събитието може да видите ТУК и ТУК