От 10 до 16 септември в село Бисер и село Лешниково се събраха младежи от цяла Бълагария, за да обединят силите си и да помогнат на пострадалите през февруари. Сформираният лагер се погрижи за облагородяването на зелените площи и възстановяването на местното училище. В екипа се включиха и студенти по психология, които имаха възможност да поговорят с жители на двете села и да ги подкрепят.

В доброволческия тийм се включи и Кристиян Здравков, който е активен член на фондация “П.У.Л.С.” и Колоездене Перник. След връщането си в родния град е изключително афектиран от видяното , но най-вече удовлетворен от постигнатото. Разказва ни за прекараните дни тежка работа с усмивка и се радва , че е станал част от промяната, внесена в тези населени места. Ето и как описва участието си :
„Аз като цяло участвах в работата на групата с кодово название ” Доброволците “, които бяхме около 18 на брой и имахме за цел да реставрираме селото физически. Боядисвахме ограда и се сещахме за Том Сойер и как той кара приятелите си да боядисват с него. 
От казаното личи, че за него часовете, в които усилено е чистил и боядисвал, са преминали с лекота, когато знаеш защо го правиш и че по този начин помагаш на нуждаещи се.

Кристиян също споделя фактът, че е пил вода от  “Герганин извор” увековечен в българската литература от поета Петко Славейков в поемата “Извора на белоногата” и до днес го побиват тръпки при мисълта до какви кътчета е имал възможността да се докосне. Лично той още първия ден от престоя си се натъкнал на отдавна забравена пътечка, която водела до скрита издигната малка сцена.

Улисани в куп задачи за правене неусетно се е изнизала седмицата, която от месеци е била чакана от местните жители. Те имали възможност да се порадват на младите доброволци и дори им давали в знак на благодарност плодове. Така с надеждата, че са оставили нещо след себе си и че са дали един добър пример, участниците в доброволческия лагер се завърнаха по родните си места, заредени с много енергия, полезен опит и страхотни спомени от уникалното изживяване.