Младежките организации в Перник отбелязаха 12 август – Международния ден на младежта

 

С над 10-часов празник Консултативния съвет за младежка политика отбеляза Международния ден на младежта. Навършил 3 години преди дни, КСМП натрупа достатъчно опит, за да направи една мащабна проява.

В 10:30ч. стартира традиционния вече велопоход по цялото протежение на Перник – 12км. от кв.Църква до Централния градски парк.

В 11:30ч., когато над 150 велосипедисти пристигнаха на сцената в Парка, стартира младежкия празник. Кметът г-жа Росица Янакиева приветства младежите и обяви, че Община Перник дарява сцената в парка за стопансиване на КСМП, за да правим повече прояви на нея. Сцената се рисуваше с графити по специален проект, който да покаже символите на града.

На подготвения полигон велосипедистите показаха своите умения. Огромно “Не се сърди човече” очакваше своите играчи.

Под шатрите младежките организации, членуващи в КСМП представиха своята дейност. Дойдоха и хип-хоп групата “ПУЛС”, които зарадваха публиката със своите танци, дори показаха на желаещите някои умения.

Разположената инсталация за мини-голф привлече малки и големи. В парка бяха разпръснати флаери с инициативи на КСМП и всеки желаещ трябваше да събере пълния комплект от флаери, за да спечели награда. Разбира се спечели най-бързия.

Полигона за велосипедисти се превърна в арена и на други игри – в тях с много хъс се включиха младежите от публиката и след много емоции най-бързите си тръгнаха с награди.

Започна и Фестивалът на равнопоставеността, организиран по проект на Фондация П.У.Л.С. – Перник. В различни работни ателиета младежите рисуваха керамика и картини, правиха бижута, играха тенис на маса, дърпаха се с въжета, преобразиха се с различни гримове.

Дойде и вечерта, когато любезните домакини от Rainbow Bowling center – Перник организираха безплатен турнир по боулинг. Над 40 младежи се включиха в него, като след много оспорвана битка и над 4-часов турнир най-добрите си тръгнаха с медали и купи.

Дано сме оставили позитивни емоции у всички участници. И не можем да пропуснем голямото БЛАГОДАРЯ към Община Перник за логистичната и финансова подкрепа, която ни оказа. Поредното доказателство, че когато гражданското общество и представителите на местната власт работят заедно – нещата се случват 🙂

Повече от 500 снимки от празника може да видите ТУК > > >