За поредна година на 09-ти и 10-ти ноември в ЦПЛР – ОДК Перник, Сдружение “АРТАРЕА” организира Театрално-танцовия семинар “Art I DAncing wave 2019”. Той ще даде възможност на млади кадри с различни интереси, да срещнат шест форми на съвременното танцово и театрално изкуство.
В рамките на два дни младежите ще могат да работят с професионалисти от България и Европа и да се докоснат до стилове като класически балет, съвременен танц, афро танц, импровизационен театър, театрален тренинг, социални танци в кръг, артистично поведение.
Гост лекторите Катерина Петрова, Цветина Матова, Елена Костадинова, Милко и Боряна Йовчев, Maria Cossa, Izabela Nitka, са изявени артисти от Софийска опера и балет, НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, Театър “Реплика”, Сдружение “First Act”, Танцови компании в Полша и Африка.
Програмата ще е интензивна и разпределена в зависимост от възрастта на участниците. А на 10.11.2019 г. (неделя) от 15.30 ч. в театралния салон на сцената на ЦПЛР – ОДК ще бъде направена презентация, показ на всички уъркшопи, която ще завърши с импровизация и джем сешан с африкански ритми. След което ни очаква приятен разказ и разговор с Maria Cossa, която ще ни сподели за преживяването си в Сенегал.

Заповядайте!

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 и от Годишния план на Консултативния съвет за младежка политика 2019 г.