На 02.03.2015 г. в  Общински младежки дом Перник се проведе ученическо състезание     „ Аз и моята България“

Третокласниците от III б и III г клас на Основно училище “Св. Иван Рилски” гр. Перник се състезаваха по родолюбие.

Получили покана да участват във второто издание на ученическото състезание „Аз и моята България?” организирано от Сдружение „Дай,бабо,огънче!“гр. Перник малките ученици , започнали трескава подготовка.

С помощта на своите учителки: Ирина Стоянова и Лорита Иванова децата избрали имена на отборите и разпределили участието на всеки един от класа

Пред журито те показаха своите знания за миналото на България; изработиха табла за Борците за свобода и Народните будители; редиха пъзели; рецитираха стихове и пяха песни за България, свързани с 3 март.

Журито се оказа силно затруднено да излъчи победител, но все пак беше избран отборът, който по- бързо и точно отговори на допълнителните въпроси на неговия председателя.

Всички състезатели получиха грамоти за участие. Победителите от отбор „Хан Аспарух“ се радваха на спечеленото първо място и златните медали. Отлично се представи и отбор “ Цар Симеон“, който много достойно прие второто място и сребърните медали.

Участниците от двата отбора получиха като награда – екскурзия до София.

„Аз и моята България?” е състезание , което цели да провокира интереса на децата към културно-историческото наследство и природните забележителности на България; да обогати познанията им и да повиши националното им самочувствие и любовта към Родината.

Можете да видите снимки от събитието като натиснете тук.